Ιστορία

Τυπογραφείο στον Πειραιά

Το τυπογραφείο ΡΕΤΙΚΑΣ ξεκινά να γράφει την δική του μακρόχρονη ιστορία το 1963.

Η αρχή έγινε με θάρρος και αποφασιστικότητα από τον Νικόλα Ρετίκα που, προκειμένου να ακολουθήσει την τέχνη της τυπογραφίας, που πραγματικά αγαπούσε και τον εξέφραζε, αποφάσισε να αφήσει την οικονομική σιγουριά που του παρείχε η ελληνική ναυτιλία, στην οποία υπηρετούσε, ώστε να υλοποιήσει τα επαγγελματικά του όνειρα ιδρύοντας το δικό του τυπογραφείο.

Άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην οδό Νοταρά 50 στον Πειραιά, με μοναδικό εξοπλισμό μία μηχανή Υψιτυπίας letterpress «ορθια» Heidelberg 26·36 εκ., η οποία είναι παραγωγική μέχρι και σήμερα. Ύστερα από μία επιτυχημένη πορεία 34 χρόνων σκληρής δουλειάς, και φτάνοντας η ώρα της συνταξιοδότησής του, η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του γιου του Χαράλαμπου Ρετίκα, τον Μάρτιο του 1997. 

Στο τυπογραφείο στην οδό Σκουζέ 25 στον Πειραιά, όπου εδρεύει μέχρι και σήμερα, ο Χαράλαμπος Ρετίκας ανέλαβε και εκσυγχρόνισε την επιχείρηση έχοντας ως εφόδια την εμπειρία, την αξιοπιστία, το όραμα και την συνέπεια του πατέρα του. Εξόπλισε την επιχείρηση με σύγχρονα μηχανήματα του γερμανικού οίκου Heidelberg και ψηφιακές πρέσες του επίσης γερμανικού οίκου Konica Minolta. 

Το 2004 οι κτιριακές εγκαταστάσεις έγιναν ιδιόκτητες, η νομική μορφή της εταιρείας άλλαξε, η επιχείρηση αναπτύχθηκε και με την πρόσφατη συνολική ανακαίνιση που ακολούθησε, το Τυπογραφείο ΡΕΤΙΚΑΣ πήρε την σημερινή μορφή του.

Πρόκειται για έναν σύγχρονο και φιλόξενο χώρο που το διακρίνει, πάνω από όλα, η αγάπη για την τέχνη της τυπογραφίας. Η ψυχή και κινητήρια δύναμη του Τυπογραφείου ΡΕΤΙΚΑΣ είναι το 5μελές προσωπικό του, που είναι πάντα έτοιμο να εξυπηρετήσει κάθε τυπογραφική ανάγκη του πελάτη με συνέπεια, ευγένεια, καινοτόμες ιδέες και αστείρευτη προθυμία.  

retikas

Εξοπλισμός

Το Τυπογραφείο ΡΕΤΙΚΑΣ είναι εξοπλισμένο με προηγμένης τεχνολογίας εκτυπωτικές μηχανές και πρέσες κορυφαίων εταιρειών στον τομέα της τυπογραφίας όπως Heidelberg & Konica Minolta που, σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία μας και την συνεχή αναβάθμιση του εξοπλισμού μας, σας εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας εκτυπωτικό αποτέλεσμα σε ανταγωνιστικές τιμές και τον βέλτιστο χρόνο εκτέλεσης παραγωγής σε δουλειές με μικρό η μεγάλο τιράζ, σε απλά ή ειδικά χαρτιά, με ή χωρίς ειδικές επεξεργασίες (ανάγλυφα, κοπτικά, βερνίκια, θερμοτυπίες κ.α.)

retikas

Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ευθύνη

Σε κάθε σας σημαντική συνάντηση, η επαγγελματική σας κάρτα αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο που σας επιτρέπει, με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο, να συστηθείτε. Μεταφέρει στους υποψήφιους πελάτες ή συνεργάτες σας τις απαραίτητες πληροφορίες του επαγγελματικού σας προφίλ και της εταιρικής σας ταυτότητας.

Στο Τυπογραφείο ΡΕΤΙΚΑΣ χρησιμοποιούμε άριστης ποιότητας υλικά σε συνδυασμό με προηγμένες εκτυπωτικές τεχνικές σε απλά ή ειδικά χαρτιά, με ή χωρίς ειδικές επεξεργασίες (γκοφρέ, ανάγλυφα, κοπτικά, βερνίκια, θερμοτυπίες κ.α.), εγγυώντας έτσι ένα άριστο εκτυπωτικό αποτέλεσμα που θα σας αντιπροσωπεύει επάξια.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER